Regionalna razvojna agencija Bačka pokreće projekat Promocije energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije

Image

Regionalna razvojna agencija Bačka započela je implementaciju projekta pod nazivom “Promocija energetske efikasnosti i korišćenja obnovljivih izvora energije u regionu Bačka”, uz podršku Nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ).

Projekat, sa ukupnim budžetom od 84.399,20 EUR, biće realizovan u periodu od 1. avgusta 2024. do 31. oktobra 2025. godine i obuhvatiće nekoliko ključnih aktivnosti:

  • Uspostavljanje Informativnog centra za obnovljive izvore energije i energetsku efikasnost u jednoj od lokalnih samouprava u Bačkoj.
  • Organizacija treninga za građane lokalnih samouprava i predstavnike medija, fokusiranih na zelenu tranziciju i efikasnu upotrebu obnovljivih izvora energije.
  • Panel diskusije za predstavnike lokalnih samouprava i druge zainteresovane strane, koje će trajati dva dana.
  • Program vršnjačkog obrazovanja za učenike srednjih škola, sa ciljem prenosa znanja o energetskoj efikasnosti.

Ovaj projekt ima za cilj da podrži zelenu tranziciju u regionu Bačka kroz efikasniju i održiviju upotrebu obnovljivih izvora energije. Takođe, biće sprovedena intenzivna komunikacija sa ključnim ciljnim grupama i diseminacija postignutih rezultata.




Podelite